Rrjeti “Sot për të Ardhmen”

Ftese Panairi SEED - Shqip 1Panairi i dytë i projektit SEED Step II “Përfshirja e Grave në Ekonominë Lokale përmes Qasjes dhe Mbështetjes më të Mirë”

Qendra per Zhvillim Komunitar “Sot për të Ardhmen” në kuadër të projektit SEED Step II organizon panairin e dytë “Përfshirja e Grave në Ekonominë Lokale përmes Qasjes dhe Mbështetjes më të Mirë”. Panairi i cili do të zhvillohet në qytetin e Pukës, më 8 Mars 2019 bën thirrje për veprim në kuadër të 8 Marsit – Ditës Ndërkombëtare të Gruas. Në kuadër të temës së OKB-së 2019 “Mendo barabartë, ndërto me zgjuar, risi për ndryshim”, “Sot për të Ardhmen” dhe SEED Step II… Më shumë

Platforma e Tregut te PunesLançimi i Platformës Virtuale të Tregut të Punës Shkodër

Në Bashkinë e Shkodrës, gjatë Ditës së Panairit të Punës që u zhvillua më datën 7 dhjetor, u prezantua “Platforma Virtuale e Tregut të Punës Shkodër” një instrument mjaft i rëndësishëm që lehtëson dhe nxit më tej punësimin dhe rivitalizimin e tregut të punës nëpërmjet informimit dhe orjentimit on line të qytetarëve drejt institucioneve shërbim ofruese nga njëra anë, dhe lehtësisë së procesit të identifikimit dhe rekrutimit të punëmarrësve nga ana e punëdhënësve… Më shumë

Bijte e Malit. JPGTHIRRJE PËR APLIKIM për Kampin Rinor “Highlanders – Bijte e malit” Shpalos idetë

Thirrja për aplikime hapet për pjesëmarrje në kampin rinor “Shpalos idetë”. Kjo thirrje bëhet në kuadër të projektit “Bijte e malit” Të rinjtë shpalosin idetë për të punuar në fushën e turizmit malor gjatë 12 muajve të vitit” i zbatuar nga Qendra për Zhvillim Komunitar “Sot për të Ardhmen” mbështetur nga GIZ/ProSEED….  Më shumë

leviz albania (1)Monitorimi i situatës shëndetësore të fëmijëve 0 – 6 vjec në Bashkinë Durrës

Qendra për Zhvillim Komunitar ”Sot për të Ardhmen” ka nisur zbatimin e projektit “Monitorimi i situatës shëndetësore të fëmijëve 0 – 6 vjec në Bashkinë Durrës”, projekt i skemës së Granteve nga Lëviz Albania i financuar nga Agjencia Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim dhe që zbatohet nga konsorciumi i tre organizatave të suksseshme shqiptare; “Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë”…  Më shumë

34386252_1028175514017793_805285859531161600_o“START-UP TALKS” në kuadër të projektit “Nga rëra në shkëmb! Të rinjtë shpalosin idetë për të punuar në fushën e turizmit gjatë 12 muajve të vitit”

Qendra për Zhvillim Komunitar “Sot për të Ardhmen” zhvilloi eventin “START-UP TALKS”, në kuadër të projektit “Nga rëra në shkëmb! Të rinjtë shpalosin idetë për të punuar në fushën e turizmit gjatë 12 muajve të vitit”, mbështetur nga GIZ/ProSEED.

84 të rinj aplikuan në thirrjen e hapur për të marrë pjesë në projektin “Nga Rëra në Shkëmb”. Pas seleksionimit dhe intervistave, 61 prej tyre, nga gjithë vija e dytë e bregdetit shqiptar, u mblodhën në dy sesione përgatitore në Tiranë dhe në Vlorë…  Më shumë

23795834_922608771241135_706729396370100476_nGrise Maskën, Fol!

Fushata e 16 Ditëve të Aktivizmit kundër Dhunës me Bazë Gjinore dhe Dhunës në Familje u hap nga Rrjeti i Qendrave për Zhvillim Komunitar “Sot për të Ardhmen” në Durrës, me eventin “Grise Maskën, Fol” me sloganin “Mos lër pas askënd! Fund dhunës ndaj grave dhe vajzave!” Ky ishte edhe eventi  hapës i fushatës kombëtare kundër dhunës nga Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale. Më shumë

Epale SHqiperi

Prezantimi i Platformës EPALE

Në ambientet e QZHK “Sot për të Ardhmen” në Durrës, Agjencia Kombëtare për Arsimin dhe Formimin Profesional dhe Kualifikimeve e cila është edhe Qendra Kombëtare Mbështetëse e EPALE, prezantoi së bashku me Rrjetin “Sot për të Ardhmen” nën projektin SEED (Support of Educational and Employment Development in Albania, Kosovo and Serbia) Platformën EPALE Më shumë

18121981_1208816305882574_4206404398581653656_o

Panairi i Shkollave dhe Aftesive Profesionale

Në Panairin e Aftësive 2017 Rrjeti i Qendrave për Zhvillim Komunitar “Sot për të Ardhmen” u përfaqësua edhe nga Saudita Marku, përfituese e Programit Austriak SEED, e cila ndau me të pranishmit eksperiencën e saj të suksesshme, sesi falë mbështetjes së dhënë nga Më shumë

New Picture

Debati i Seulit “Mësimet e nxjerra për trajtimin e dhunës me bazë gjinore nga Koreja dhe bota”

Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP)si dhe Qendra e Politikave në Seul, në partneritet me Ministrinë e Punëve të Jashtme, zhvilluan Debatin e Seulit 2017, me qëllim identifikimin e mënyrave efektive për adresimin e Dhunës me Bazë Gjinore duke ndarë mësimet e nxjerra nga Koreja dhe bota … Më shumë

16179757_755201991315148_2518833979050384429_o (1) Për çdo fëmijë, shpresë!

Ela është një talent në muzikën folkloristike, por për të ndjekur ëndërrën e saj për t’u bërë një artiste, asaj i duhet të bëjë 16 kilometra nga shtëpia e saj për në Qendrën e Zhvillimit Komunitar “Sot për të Ardhmen” – Pukë. Një udhëtim i përjavshëm e aspak i lehtë, sidomos kur temperaturat shënojnë 15 gradë nën zero. Një familje në skajet e fundit të mbijetesës por që  … Më shumë

puzzle-webVëri gishtin kokës! Jo më DHUNË!

Në kuadrin e fushatës ndërkombëtare të “16 ditëve të aktivizmit kundër dhunës”, me motot “Unë zgjedh të jetoj pa dhunë”, Vëri gishtin kokës! Jo më dhunë!” dhe “Të kontribuojmë për rastet e dhunës”, Rrjeti “Sot për të Ardhmen” ju fton … Më shumë

15002473_708460492655965_6191155045037122478_o
Nxitja dhe promovimi i inisiativave të grave rurale

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Grave Rurale, u zhvillua në Qendrën Komunitare “Sot për të Ardhmen” Ish-Kënetë, Durrës, takimi me Gratë Rurale Durrës, nga Rrjeti “Sot për të Ardhmen” në bashkëpunim me Ministrinë e Mirëqënies Sociale dhe Rinisë, Ministrinë e Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujrave,UN Women Shqipëri, Bashkinë Durrës dhe Prefekturën Durrës. Në këtë takim u promovuan … Më shumë

14692160_694414697393878_4743826170774360867_o Konferenca Rajonale e programit SEED

Volkshilfe Solidarität Austri me partnerin shqiptar QZHK “Sot për të Ardhmen” zhvilloi në Shkodër konferencën finale të Programit SEED (Mbështetje për Zhvillimin e Edukimit dhe Punësimit).
Konferenca mblodhi bashkë partnerët e programit nga Austria, Serbia, Kosova, si dhe me pjesëmarrjen e Ministrit të Mirëqënies Sociale dhe Rinisë, z. Blendi Klosi, ambasadorit Austriak ne Shqipëri, z. Johann Satler, dhe një numër të madh përfaqësuesish nga pushtetit vendor e qendror …
Më shumë