The Network of Centers and Community Services

prioritet sherbimet komunitare

The aim of community centers and services is the integration of marginalized communities into the social, economical and cultural life of cities and beyond them, being a voice and community mediators to local government institutions on the rights and the needs of the community.

The network provides services through its three main centers located in Durrës, Pukë and Tirana and in cooperation with its partners in other areas of Albania.
“Today for the Future” Community Centers are multifunctional and are intended to mobilize and empower communities by promoting volunteerism and networking groups as well as community initiatives.

These Centers servedifferent groups of communities and are attended every day of the week by children, young adults, women, men, the elderly and vulnerable minority groups.

Through multifunctional services, our centers are a home to communities, where each member receives:

1. Community Services:

  • Promoting gender equality and social services as well as providing psychological counselling
  • Vocational training and employment mediation
  • Meetings, round table discussions on good governance and the exercise of civil rights
  • Awareness activities both indoors and outdoors
  • Promotion and engagement in community volunteering
  • Research and studies

2. Public Services:
Garden, social and cultural activities, cinema, bookstore café, basic medical examination, information center on public institutions, public services, state mediation etc.

3. Individual and Group Training:


a) Supporting the education for children and adolescents
 such as preschool programs, support with study hours, summer camps for children and young adults, follow up and monitoring progress in schools etc.

b) Complementary education for children and adolescents such as programs promoting critical thinking,eadership, teamwork, volunteerism and community services, debate and networking, creation and management of committees of students, photography, music and gardening courses, facilitation, art and social animations etc.

c) Professional training for young people and women in popular vocational courses on the labor market, employment mediation and career support.

One of the main focuses in community services is the promotion, formation and strengthening of community groups such as Initiator Group, Youth Group and the Group of Volunteers and their networks on different issues such as education, employment, public services etc.

Facebook feed

📌Mbushemi gjithe krenari e shprese, kur mbarimi i nje projekti s'do te thote mbylljen e tij, por perkundrazi tashme QENDRA E TURIZMIT DHE ZHVILLIMIT RURAL 🏡, sherben si qender burimore per vajza👩‍💼 e djem 💁‍♂️ qe guxojne per te ndryshuar realitetet ne Puken turistike. 👍
📌 Zemra mal ❤️ kur degjon si shprehet Edona:
"Qendra e Inovacionit atje më bëri të ndihem si në shtëpinë time pasi fjalët kyçe ishin ato të punës time 8 vitet e fundit: “inovacion”, “startup”, “bujtina” dhe “agroturizem”. Të rinj e të reja tashmë të integruar në tregun e punës dhe vetëpunësimit të etur për zhvillim e rritje personale dhe të bizneseve te tyre"🤝
# SEED
🤝 Austrian Development Agency
🤝 Bashkia Pukë-Faqja Zyrtare
🤝 Qendra Komunitare "Sot Per Te Ardhmen"
... See MoreSee Less

View on Facebook

📌 Qendra per zhvillim komunitar #Sotperteardhmen ne bashkepunim me Kryqi Kuq Puke organizoi ne ambientet e Qendra Komunitare Puke nje ekspozite me vizatime te punuara nga nxenesit e shkolles 9 vjecare Shkolla Migjeni e Shkolla Pjeter Arbnori ne Fushe-Arrez !‼
👉Kjo ekspozite vjen si nje mesazh artistik e reagim i te miturve, per ndaj Covid-19 !‼👍
... See MoreSee Less

View on Facebook

Promo Spots