Publications

Assessment on findings & recommendations to improve VET dormitories of Korca & Saranda

Assessment on findings and recommendations to improve VET dormitories of Korca & Saranda

This assessment aims to identify key factors that contribute to poor occupancy of dormitories by students, especially those coming from disadvantaged families and rural areas, and girls, on two selected schools:  Technical / Economic school “Isuf Gjata” in Korca and “Antoni Athanas” Professional School of Saranda

 

 

Cover

BASIC DATA At the beginning of the AL TOUR project

These data are processed over – Survey of the number of girls and students coming from vulnerable groups registered in two model schools during the duration of project development

 

 

 

 
Integrimi dhe Ri-itegrimi në shoqëri

Social Integration and Re-integration Programme of children in contact or conflict with the law through norms, values and a law – abiding lifestyle

The publication presents the intervention methodology, achieved results during implementation and messages of children and their parents involved in the programme.

 

 

SEED – BestSEED - BestPractices practices in Albania

This brochure is prepared by Community Development Center ”Today for the Future” in the frame of SEED Program ”Support to Educational and Employment Development in Albania, Kosovo and Serbia” 2014 – 2016

 

 

Final Assessment of sectoral needsVlerësimi përfundimtar i nevojave sektoriale

 

 

 

 

 

 

 

 

MMonitorimi dhe vleresimi qytetar mbi menaxhimin e mbetjeve urbane ne zonen e Ish-Kenetesonitoring and Civic assessment on urban waste management in the former swamp area

 

 

 

 


Perceptimi qytetar mbi cilesine e sherbimeve publike ne Bashkine Puke
Citizen perception on the quality of public services in Puka Municipality

 

 

 

 

 

 

 

Sherbime ne bujtina
Host Services Program

 

 

 

 

 

 

Orjentim per karrieren dhe sipermarrjenNAVEQ Program Orientation Course for Entrepreneurial careers

Aksesi i Komuniteteve në Shërbimet Publike Mjedisore

Aksesi i komuniteteve në shërbimet publike mjedisore dhe menaxhimi i ujrave Durrës

 

 

 

 

 

Spending holidays Hand in HandNew Picture (4)

 

 

 

 

 

SOROS-Vleresim
Assessment of the unemployment situation of women in the migratory area of former swamps Durres

Facebook feed

1 week ago

Albanian Community Centre - Qendra Komunitare

Rrjeti QZHK #Sotperteardhmen duke ju uruar nje vit te mbare 2021 , eshte prane jush me sherbime te specializuara, profesioniste e specialiste te fushes, (Y)

"Të gjithë bashkë mund tia dalim për të adresuar dhunën në familje ☀️ jo vetem në kuadër të #16ditëvetëtëaktivizmit kunder dhunes me Bazë Gjinore 🚻 por cdo dite .‼️

Le të vijojmë të ndërmarrim veprime përtej ditëve portokalli!
#OrangeTheWorld.
#Dëgjo
#Beso
#Mbështet
#OrangeTheWorld
#bejeBotenPortokalli
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

Albanian Community Centre - Qendra Komunitare

📍 Kengetari i njohur, Aurel Thellimi ,Ambasador i vullnetit të mirë për barazinë gjinore,ne kete fillim te vitit 2021, kontribuon si figure e stereotip pozitiv ne skene, duke kenduar, 🎤si dhe ne daljet e tij ne publik e ne media🎧.
📍Por edhe sot ndan me ne nje moment familjar te jetes ne çift,👨‍👩‍👧 se si se bashku me shoqen e tij te jetes ne këtë kohë të vështirë pandemie,kalojne kohe cilesore nepermjet sportit ne kodrat e liqenit⛹️‍♀️
📍 Pandemia globale COVID-19 🦠 shkaktoi krizë të strukturave sociale e mirëqenies së individit si dhe vuri në sprovë marrëdheniet në familje, duke thelluar në menyrë drastike pabarazitë ekzistuese, nën stresin e riskut për jetën, sidomos duke e ngarkuar akoma më shumë gruan ne punën brenda familjes.😷🚻
🙏Shpresojmë që cdo burrë e grua, ta gjejë veten në këtë marrëdhenie të shëndetshme 👍
#degjo #Beso #Mbeshtet
🤝 UNDP Albania
🤝 Qendra Komunitare "Sot Per Te Ardhmen"
👍 Aurel Thellimi 🙏
... See MoreSee Less

View on Facebook

Promo Spots